Årets Grafik

Det här är en svår kategori. Speciellt i en tid som nu när vi fullkomligt vältrar oss i dösnygga spel. Det ena spelet efter det andra som släpps idag är så snyggt att vi egentligen borde tvingas böja oss ner för att plocka upp hakan som vi tappar. Men vi är så bortskämda av tekniskt snygga spel att vi inte längre förvånas och imponeras på samma sätt som förr. Självklart imponerar riktigt snygga spel fortfarande, men inte riktigt på samma sätt som förr. Har jag fel?

Så när nästan alla spel är så snygga som de faktiskt är idag så är det istället design och mer estetiskt vackra spel som får åtminstone mig att ofta bli desto mer imponerad. Så för att välja ut ett spel värdig denna titel så har jag gått lite på en blandning av det tekniska och det estetiska, som två vägvisare, men framförallt så är det mer det jag själv anser som vackert som spelar in i mitt val. Jag har ett några väldigt starka kandidater till dagens kategori men jag får ju så klart bara välja ett, och det har jag också gjort.

För mig så är Red Dead Redemption spelet som plockar hem titeln, "Årets Grafik". För det första så är ju spelet rent tekniskt riktigt  snyggt. RDR har en hel stor värld som är mycket, mycket vacker och som väcks till liv av vansinnigt läckra solnedgångar, härliga väderväxlingar och vilda djur och banditer överallt. En tavla kan vara så snygg att man får hjärtstillestånd rakt upp och ner, men för ett spel så räcker det inte att bara vara snyggt, det måste få allt att leva och andas också för att uppnå samma snygghet som en vacker stillbild. Det har Rockstar lyckats med i Red Dead Redempion tycker jag. Dessutom har jag lite av en thing för hela westerngrejen och allt som hör till vilket väl ger RDR en liten fördel i denna kategori.

Andra spel som jag övervägde starkt

Min första tanke till denna kategori och det som efter RDR stod närmast till hands att skriva om var Castlevania: Lords Of Shadow. Det är ruggigt snyggt rent tekniskt och jäkligt vackert utfört med fina miljöer och andra detaljer. Se min recension av spelet där jag också skrivit lite om det.

Alan Wake & Mass Effect 2 är också för mig två riktigt snygga spel, men tyvärr för deras liksom för Castlevanias skull , så smälte mitt hjärta av en solnedgång någonstans i Mexiko med en flaska tequila till hands och med porlande vatten intill.

Imponerade Red Dead Redemption grafiskt på dej? Vilket spel anser du förtjänar titeln Årets Grafik?

På spotify under skrivandet av detta inlägg: Whiskeytown - Strangers Almanac

Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen "Årets spel enligt svenska spelbloggar", där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin 'Årets grafik/design': Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, EmmyZ, Familjenspel, Kraid, Lunandrez, Megastorm, Onlajn, Pixelviking, Savepunkt, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelgubben, Spelografi, Victoria Saade och Xboxflickan & Nikke.

9 Dec 2010