Årets Nedladdningsbara

Ja, då var vi framme vid kategorin "Årets Nedladdningsbara". Kanske årets mest självklara kategori om ni frågar mig och min gissning är att vi kommer att stöta på få undantag bland de övriga bloggarna som deltar i bloggserien "Årets Spel 2010" när det gäller årets nedladdningsbara.

För mig råder det i alla fall ingen som helst tvekan om att bästa årets nedladdningsbara spel är Xbox 360-spelet Limbo från danska PlayDead. Limbo, med den lilla pojken och hans sökande, tog mig med storm när det släpptes tidigare i år och faktum är Limbo inte bara är årets bästa nedladdningsbara, det är ett av årets spel. Punkt.

Med Limbo så har PlayDead med så lite, skapat så mycket. Den grafiska designen är slående vacker och tillsammans med spelets ljud så skapas en atmosfär som inte är utav denna värld. Less is more som man brukar säga. Och med det sätter jag punkt för detta inlägg. Ord är nämligen inte nog för att beskriva spelet, det måste upplevas. Har ni inte redan köpt Limbo så gör det nu, det blir årets julklapp till er själva.

Tack PlayDead!

Spelades på spotify under skrivandet av detta inlägg: Rymdkraft - Kantarelle EP Deluxe

Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen "Årets spel enligt svenska spelbloggar", där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin 'Årets nedladdningsbara': Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, Bloggonoid, EmmyZ, Familjenspel, Gaminggrannar, Kraid, Lunandrez, Megastorm, Munins skärvor, Onlajn, Pixelviking, Savepunkt, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelgubben, Spelografi, Spelvärldspareringar, Victoria SaadeXboxflickan & Nikke.

13 Dec 2010