Alpha Protocol Releasedatum, Bilder, Video

Alpha Protocol infiltrerar de europeiska butikerna 28 Maj!

Alpha Protocol är alltså ett slags RPG som utspelar sig i modern tid där man som spelare får inta rollen som spion. Lite originell idé att blanda två klassiska och bra genrer som spionage och rpg, vi får se om det visar sig vara en hållbar idé! Kommer både till XBOX 360 & PS3 och släpps till båda konsolerna 28 Maj.

Storyn i spelet bygger på att komma åt de som står ansvariga för en missilattack på ett passagerarplan och enligt skaparna själva så kan storyn jämföras med riktiga blockbusters på vita duken. Det utlovas djupa karaktärer och platser att utforska i spelet. Val som spelarna själva gör under spelets gång, saker man gör eller personer man väljer att lita på eller inte lita på kommer att påverka spelets och storyn framfart och utgång på olika vis.

Karaktären som man spelar är nybörjar-spionen Michael Thorton vars karaktär man själv har ett stort inflytande på och påverkar med hjälp av olika karaktärs-attribut, vapen specialiseringar osv. Man får helt enkelt skräddarsy sin lilla spion själv.

När jag ser bilderna med olika valalternativ påminns jag en hel del av Heavy Rain som jag bara  älskar. Av följande trailer att döma så tycker jag det riktigt nice ut! Vi får se i Maj!

Bilderna är från pc-versionen, videon från konsol.

Utvecklat av Obsidian Entertainment publiceras av SEGA, Release 28 Maj, Källa: SEGA europe

25 Feb 2010