2010, The year of RPG, eller?

Jag är själv ett stort RPG-fan när det kommer till tvspel, det är genren som pumpat på tvspels-hjärta framåt under åren och inte låtit det stanna och svalna. PS3an har inte direkt haft ett stort utbud när det gäller RPG, åtminstone inte för oss icke-japan-talande spelare.

Men helt plötsligt från ingenstanns så kommer 2010 smygandes runt hörnet och fullkomligen kastar tunga RPG titlar omkring sig som om det vore växelmynt!

Närmast har vi i Februari, Star Ocean - The Last Hope från Tri-Ace, som funnits ute till XBOX 360 ett bra tag men som levereras till Ps3 med mer material, ja mer spel helt enkelt. Releasedatumet är 12 Feb om jag inte misstar mig.

Några veckor därpå så befinner vi oss i Mars månad, närmare bestämt 9 Mars, och då kommer årets förmodligen tyngsta RPG-bomb från Square Enix, Final Fantasy XIII, RPGtiteln som förmodligen alla rpg-spelare väntat på sedan 2009n-ånting.

Och nu till något riktigt konstigt, Tri Ace levererar även dom en rpg-titel i Mars, nämligen Resonance of Fate, som jag inte tvivlar en sekund på att det kommer bli ett riktigt bra och säljande spel, jag har höga förväntningar på det och har haft ögonen på det länge. Men det som är så konstigt är att de valt att släppa spelet "samma dag?" som Square Enix ger oss Final Fantasy XIII. Åtminstone i USA, eventuellt får vi vänta en vecka eller två i Europa. Men det är ett konstigt val tycker jag nog, att släppa spelet samma dag som årets helt klart mest hypade RPG hittills släpps, nåja, vi får se hur det går för båda spelen.

Nu har vi alltså tagit oss ett kvartal in i 2010, fortsätter vi till andra kvartalet så kommer Square Enix återigen med en Final Fantasy titel, Final Fantasy Versus, verkar helt sjukt bra däven detta, av det vi sett.

Square Enix kommer inte leverera mindre än 3! Final Fantasy titlar till Ps3 under året, för förutom XIII och Versus så släpper de även Final Fantasy XIV som är ett MMO, mycket spännande år!

I denna lista har jag bara tagit upp de RPG titlarna som jag själv har mest koll på och är mest intresserad utav, jag räknar med att det kommer att finnas minst ytterligare 2 andra hittills okända RPG spel som jag kommer att intressera mig av innan året är över.

2010, the year of the Ps3 RPG.

Vad har ni själva för förväntningar på årets RPG-titlar? Kommentera gärna och dela med er av era åsikter och tips!

27 Jan 2010